Facebook YouTube

Alles over de accu van uw scootmobiel

De accu van uw scootmobiel 

 

Uw scootmobiel rijdt op stroom. Deze komt uit de accu’s die in de scootmobiel zitten. Hierop wilt u natuurlijk altijd kunnen vertrouwen! Waar moet u op letten?

 

Er bestaan grote kwaliteitsverschillen tussen accu’s van verschillende merken. Een goede batterij brengt u verder op één lading en gaat langer mee. Daarom gebruiken wij in onze modellen scootmobiels de beste accu’s die er zijn. De Primo, de Mezzo en de Solo rijden op accu’s van MK, het topmerk als het om batterijen gaat.

 

Twee soorten accu’s

Er bestaan twee soorten accu’s voor de lange-afstand scootmobiel: de gel-accu en de AGM-accu. Beide accu’s maken gebruik van een droge gel in plaats van vloeibaar accuzuur. Hierdoor gaan ze langer mee dan gewone accu’s. Normaal gesproken gaan de accu’s in uw scootmobiel zo’n 2-3 jaar mee, afhankelijk van het gebruik en de manier van laden.

Het verschil zit ‘m in de kwaliteit. Deze accu kan meer ladingen verdragen, waardoor hij langer meegaat dan de AGM-accu. De gel-accu is wel iets duurder in de aanschaf.

 

Accu en de actieradius

Voor de rijafstand of actieradius doen gel- en AGM-accu’s niet voor elkaar onder. Waar u wel op moet letten, is de capaciteit oftewel de grootte van de accu. Die bepaalt namelijk voor een belangrijk deel de rijafstand van de scootmobiel. Onze modellen zijn leverbaar met accu’s van verschillende capaciteiten.

 

Tips voor onderhoud en opladen van de accu’s

  • Laad uw accu’s dagelijks op. Bij dagelijks/regelmatig gebruik, verder geld maximaal 1x per dag, minimaal een keer per week.
  • Gebruik altijd de meegeleverde lader. Hiermee kunt u de accu’s veilig en volledig opladen.
  • Voorkom een (bijna) lege accu. Als u de accu tijdig weer oplaadt, gaat hij langer mee.
  • Laad een lege accu zo snel mogelijk weer op.
  • Gebruikt u uw scootmobiel meer dan twee weken niet? Zorg dan dat de accu’s zijn opgeladen en koppel ze los.

 

Bekijk onze modellen!

 

 

Onze showrooms

Contactpersoon

 

Esther staat voor u klaar!

Mobiliteit biedt de vrijheid om je eigen weg te kiezen en zelfstandig deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Met onze scootmobielen willen we daar graag een bijdrage aan leveren. Wilt u meer weten over onze scootmobielen of graag een proefrit maken?

Neem vrijblijvend contact op. Esther en haar collega's helpen u graag verder!

Bel:
Mail:

085 - 104 5050
esther@mijnscootmobiel.nl

 

 

 

Life & Mobility B.V.
Logistiekweg 7
7007 CJ Doetinchem

 

Mijnscootmobiel is een initiatief van: