Facebook YouTube

Welke banden voor uw scootmobiel - lucht of massief?

 

 

 

Voor de banden onder uw scootmobiel kunt u kiezen uit twee mogelijkheden: massieve banden of luchtbanden. Waar moet u rekening mee houden bij uw keuze?

Massieve banden

Massieve banden worden ook wel antilekbanden genoemd. Omdat deze banden uit 100% rubber bestaan en dus geen lucht bevatten, kunnen ze niet lek gaan. Bovendien heeft u er weinig onderhoud aan. Uiteraard moeten deze banden wel regelmatig gecontroleerd worden op slijtage en scheuren. Want alleen met een goed profiel heeft u voldoende grip op de weg! Dit is vooral van belang in bochten en op een glad wegdek.

 

Luchtbanden

Luchtbanden worden op spanning gebracht met lucht. De meeste mensen vinden luchtbanden comfortabeler dan massieve banden. Tenminste, als de bandenspanning goed is. Een te lage bandenspanning is slecht voor de wegligging en maakt het sturen zwaarder. Met de juiste bandenspanning rijdt u dus veel prettiger. Bovendien zorgt de juiste spanning op de banden voor een zo laag mogelijke rolweerstand. Hierdoor hoeft de motor minder hard te werken en gaan de accu’s dus langer mee. U kunt dus verder met uw scootmobiel rijden.

 

Controleer daarom regelmatig de spanning van de banden (de juiste spanning staat op de banden aangegeven) en pomp de banden op met het bijgeleverde ventiel. Net als massieve banden moeten ook luchtbanden een goed profiel hebben.

 

 

Bekijk onze modellen!

 

 

Onze showrooms

Contactpersoon

 

Esther staat voor u klaar!

Mobiliteit biedt de vrijheid om je eigen weg te kiezen en zelfstandig deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Met onze scootmobielen willen we daar graag een bijdrage aan leveren. Wilt u meer weten over onze scootmobielen of graag een proefrit maken?

Neem vrijblijvend contact op. Esther en haar collega's helpen u graag verder!

Bel:
Mail:

085 - 104 5050
esther@mijnscootmobiel.nl

 

 

 

Life & Mobility B.V.
Logistiekweg 7
7007 CJ Doetinchem

 

Mijnscootmobiel is een initiatief van: