Facebook YouTube

De Solo van... Maartje Bannet

In de rubriek “De Solo van…” vertellen Solo rijders wat de scootmobiel voor hem of haar betekent en welke uitstapjes er worden gemaakt. In de eerste rubriek vertelt Maartje Bannet haar verhaal en ervaringen met haar Solo scootmobiel.

 

“Ik kom op plaatsen waar ik zelf anders nooit meer zou komen”

Het is een zonnige zondagmorgen als ik mij klaarmaak om naar de scootmobielclub, de Eerste Bossche Scootmobiel Club uit ’s-Hertogenbosch, te gaan. Het is 10.00 uur, dus ben ik mooi op tijd. Wij drinken in ons clubhuis eerst een kopje koffie voordat wij vertrekken om een mooie route te gaan rijden van circa 25km. De scootmobielclub bestaat nu 5 jaar heeft 32 leden. De leeftijd van de clubleden varieert tussen de 50 en 87 jaar.

Om de drie weken maken wij een heerlijke route door een bosrijke omgeving. Dieper het bos in verlaten we de goede rijwielpaden en rijden we op verharde zandpaden en hele smalle grindpaden. Dit zorgt bij regenachtig weer soms voor spannende glijpartijen en heel soms vastzittende scootmobielen! Maar dat geldt niet voor mij, want mijn Solo heeft me tot nu toe, in de 8 jaar dat ik Solo rij, nog nooit in de steek gelaten!

Als rug patiënt verbaast het mij nog steeds dat ik totaal geen last van mijn rug ondervind. Mijn rug en nek zijn op diverse plaatsen door schroeven vastgezet. Na zes zware operaties leverde een foutje van de chirurg ook nog eens een hersenvliesontsteking op. In het revalidatiecentrum De Tolbrug heeft het mij heel wat moeite en tranen gekost om eenvoudige dingen weer opnieuw te leren zoals zitten en lopen.

Nu geniet ik elke dag dat ik me goed genoeg voel. De pijn is met medicatie zover beheersbaar dat ik de Solo pak en er geheel zelfstandig mee op pad ga. De Solo brengt mij overal heen waar ik naar toe wil. De Solo is mijn reserve benen. Ik kom op plaatsen waar ik zelf anders nooit meer zou komen. De stoel zit net zo lekker als mijn aangepaste stoel waar ik thuis op zit. Door de onafhankelijke vering rij ik over alle soorten wegen zonder dat het extra rug en nekpijn veroorzaakt. Dit is heel erg belangrijk voor mij. In alle jaargetijden brengt de Solo mij naar de fysiotherapiepraktijk, de stad en naar het bos. Er zijn veel mooie natuurgebieden rondom de stad die ik met de Solo nog kan bezoeken.

 

Groet,

Maartje Bannet

 

Onze showrooms

Contactpersoon

 

Esther staat voor u klaar!

Mobiliteit biedt de vrijheid om je eigen weg te kiezen en zelfstandig deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Met onze scootmobielen willen we daar graag een bijdrage aan leveren. Wilt u meer weten over onze scootmobielen of graag een proefrit maken?

Neem vrijblijvend contact op. Esther en haar collega's helpen u graag verder!

Bel:
Mail:

085 - 104 5050
esther@mijnscootmobiel.nl

 

 

 

Life & Mobility B.V.
Logistiekweg 7
7007 CJ Doetinchem

 

Mijnscootmobiel is een initiatief van: