Facebook YouTube

Checklist: Is uw scootmobiel winterklaar?

We hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet, zodat u problemen met uw scootmobiel door het winterse weer kunt voorkomen! Want we willen natuurlijk niet dat u plots stil komt te staan in de regen of sneeuw.

  • Banden: controleer de profieldiepte en bandenspanning. Het is belangrijk dat u tijdens de wintermaanden grip hebt op eventueel gladde rijbanen. Daarnaast zorgt een juiste bandenspanning ervoor dat de rolweerstand zo laag mogelijk is, waardoor de motoren van de scootmobiel minder hard hoeven te werken en de accu’s dus langer mee gaan.
  • Accu: houd er rekening mee dat met lage temperaturen de capaciteit van de accu vaak tot wel 15% afneemt. Bij een oude accu kan dit zelfs 50% zijn.
  • Verlichting: Controleer regelmatig of uw voor- en achter verlichting werkt, zodat u voor andere weggebruikers goed zichtbaar bent.
  • Rollende onderdelen: laat regelmatig de rollende onderdelen van uw scootmobiel controleren.
  • Sneeuw: in de wielkasten kan sneeuw zich ophopen, waardoor rijden en sturen zwaarder wordt en de scootmobiel kan stilvallen. Rijden door dikke sneeuw is dus niet verstandig. Daarnaast kan de weg glad zijn.
  • Kleding: zorg voor gepaste kleding bij lage temperaturen.
  • Voorbereiding: zorg ervoor dat u altijd iemand kunt bellen in geval van nood.
  • Voorjaar: is de winter voorbij? Laat dan onderhoud uitvoeren zodat uw scootmobiel weer lenteklaar is!

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het rijden van uw scootmobiel in de winter? Neem dan gerust contact op met Esther via esther@mijnscootmobiel.nl of 085-104 5050! Zij of één van haar collega’s helpt u verder!


 

Onze showrooms

Contactpersoon

 

Esther staat voor u klaar!

Mobiliteit biedt de vrijheid om je eigen weg te kiezen en zelfstandig deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Met onze scootmobielen willen we daar graag een bijdrage aan leveren. Wilt u meer weten over onze scootmobielen of graag een proefrit maken?

Neem vrijblijvend contact op. Esther en haar collega's helpen u graag verder!

Bel:
Mail:

085 - 104 5050
esther@mijnscootmobiel.nl

 

 

 

Life & Mobility B.V.
Logistiekweg 7
7007 CJ Doetinchem

 

Mijnscootmobiel is een initiatief van: