Facebook YouTube

Het gewicht van uw scootmobiel

 

Ook het gewicht speelt een rol bij de keuze van een scootmobiel. Zo voelt een zwaardere scootmobiel stabieler aan. Een licht model heeft juist weer als voordeel dat u de scootmobiel makkelijker mee op reis neemt.

 

Gewicht en stabiliteit

Het gewicht van de scootmobiel heeft een grote invloed op de wegligging: een zware scootmobiel voelt stabieler in de bocht dan een lichte scootmobiel. De wegligging hangt daarnaast ook af van bijvoorbeeld de wielbasis (breedte) van de scootmobiel, de snelheid die wordt gereden en het gewicht van de bestuurder. Hierdoor kunnen ook scootmobielen met een lager gewicht zeer stabiel aanvoelen.

 

Gewicht en draagvermogen

Voor het maximale draagvermogen maakt het gewicht van de scootmobiel nauwelijks verschil. Het maximaal draagvermogen is bij vrijwel al onze scootmobielen 160 kg, behalve bij de Vivo. De Solo kunt u eventueel nog laten versterken tot 200 kg.

 

Gewicht en transport

Wilt u uw scootmobiel makkelijk meenemen in de auto? Dan is het juist van groot belang dat de scootmobiel zo licht mogelijk is. U moet de scootmobiel immers optillen. De Vivo is de enige scootmobiel die u kunt meenemen in uw kofferbak. U kunt deze scootmobiel namelijk eenvoudig demonteren. De losse onderdelen zijn niet zwaarder dan 20 kg en daardoor goed te tillen.

 

 

Bekijk onze modellen!

 

 

Onze showrooms

Contactpersoon

 

Esther staat voor u klaar!

Mobiliteit biedt de vrijheid om je eigen weg te kiezen en zelfstandig deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Met onze scootmobielen willen we daar graag een bijdrage aan leveren. Wilt u meer weten over onze scootmobielen of graag een proefrit maken?

Neem vrijblijvend contact op. Esther en haar collega's helpen u graag verder!

Bel:
Mail:

085 - 104 5050
esther@mijnscootmobiel.nl

 

 

 

Life & Mobility B.V.
Logistiekweg 7
7007 CJ Doetinchem

 

Mijnscootmobiel is een initiatief van: