Facebook YouTube

Op pad met de scootmobiel

 

Rijden op een comfort scootmobiel is makkelijk, maar ook even wennen. Dat komt vooral door de automatische rem die direct remt zodra u het gas loslaat. U hoeft dus zelf niet zelf bij te remmen, dat doet de elektomotor automatisch. Dit is anders dan bijvoorbeeld bij een auto waarbij de auto zijn vaart houdt en u wel zelf moet remmen.

Voor de bediening van het gas zijn er diverse opties; het kan links of rechts van het stuur of met de voet, net wat u het meest praktisch vindt. Op het bedieningspaneel zitten de knoppen voor o.a. het snelheidsniveau en de verlichting.

Hulp onderweg
Mocht u zich willen verzekeren van hulp onderweg dan kunt u daarvoor een abonnement afsluiten, bijvoorbeeld bij de ANWB of de Scootmobiel Hulpdienst.

Actieradius scootmobiel
Hoe ver kunt u rijden zonder de accu op te laden? De scootmobielen die we aanbieden hebben een actieradius tot maximaal 70 km. Hierbij moet u er wel rekening mee houden dat deze wordt beïnvloed door:

 • de omgeving waarin u rijdt; op vlakke wegen komt u verder dan in een heuvelachtige omgeving of op slecht wegdek.
 • het totale gewicht van de scootmobiel inclusief berijder en bagage; meer gewicht vraagt meer energie.
 • de bandenspanning; zachte banden zijn misschien wel comfortabel, maar kosten net als bij het fietsen ook extra energie.
 • de buitentemperatuur; ’s winters zal de capaciteit van de accu afnemen door lage temperaturen.
 • de verlichting; door gebruik te maken van de energie zuinige LED-verlichting is dit echter tot een minimum beperkt.

Wendbaarheid scootmobiel
Een kleine draaicirkel maakt de scootmobiel wendbaar. De behoefte aan een wendbare scootmobiel hangt af van het dagelijks gebruik. Een wendbare scootmobiel is vooral handig bij gebruik in kleine ruimtes zoals:

 • een woning
 • openbare gebouwen
 • supermarkt
 • lift
 • berging

Ten aanzien van de wendbaarheid zijn 3-wiel scootmobielen in het voordeel. 4-wielscootmobielen hebben over het algemeen een grotere draaicirkel, maar zijn wel stabieler.

Stabiliteit scootmobielen
Alle scootmobielen op mijnscootmobiel.nl voldoen aan de Europese regelgeving en zijn daarmee veilig en stabiel. Kantelen is echter wel een punt waar we uw aandacht op willen vestigen. Scootmobielen zijn in verhouding hoog en smal, waardoor het zwaartepunt hoog komt te liggen. Met name wanneer de berijder groot en fors is, moet hier rekening mee gehouden worden, ook al is de scootmobiel voorzien van een bochtensensor. Een scootmobiel kantelt echter nooit op een normale vlakke weg bij normaal rijgedrag. U kunt het kantelen voorkomen door:

 • nooit een oprit schuin op te rijden.
 • niet zijwaarts een schuine helling op te rijden.
 • met aangepaste snelheid een bocht te nemen.

Snelheid comfort scootmobielen
Onze comfort scootmobielen hebben een verschillende maximale snelheid. Van 6 km/h tot 18 km/h. Afhankelijk van uw situatie en het gewenste gebruik kan een passende scootmobiel uitgezocht worden. De maximum snelheid is op een lager niveau aan te passen wanneer u dat veiliger vindt.

Verzekerd op weg!
Het is in Nederland verplicht om uw scootmobiel WA te verzekeren. Mocht u per ongeluk ergens schade maken met uw scootmobiel, dan is deze schade gedekt door de WA verzekering. Een WA verzekering dekt enkel de schade die u bij een ander veroorzaakt. Als u ook wilt dat uw eigen schade verzekert is, is het verstandig om een all risk verzekering af te sluiten. Bij de scootmobielverzekering hoort een verzekeringsplaatje, waarop onder andere het jaar van de verzekering vermeld staat. Dit plaatje moet zichtbaar achterop de scootmobiel gemonteerd worden.

 

 

 

 

Onze showrooms

Contactpersoon

 

Esther staat voor u klaar!

Mobiliteit biedt de vrijheid om je eigen weg te kiezen en zelfstandig deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Met onze scootmobielen willen we daar graag een bijdrage aan leveren. Wilt u meer weten over onze scootmobielen of graag een proefrit maken?

Neem vrijblijvend contact op. Esther en haar collega's helpen u graag verder!

Bel:
Mail:

085 - 104 5050
esther@mijnscootmobiel.nl

 

 

 

Life & Mobility B.V.
Logistiekweg 7
7007 CJ Doetinchem

 

Mijnscootmobiel is een initiatief van: