Facebook YouTube

Verkeersregels

 

 

Scootmobielen vallen voor de wet onder de categorie gehandicaptenvoertuigen en scootmobielen. De scootmobielen op deze website voldoen aan de gestelde eisen. Daarnaast moet u weten dat wanneer de scootmobiel sneller kan dan 10 km/uur er een minimumleeftijd geldt van 16 jaar voor de berijder. Er is geen rijbewijs nodig. Wel is het aan te bevelen om een cursus te volgen, bijvoorbeeld via Veilig Verkeer Nederland.

Voor uw veiligheid en die van anderen is het van belang dat de scootmobiel in goede staat blijft. Preventief onderhoud is daarom belangrijk.

 

 

De bestuurder van een scootmobiel moet zijn rijgedrag aanpassen aan dat van andere weggebruikers. De verkeersregels zijn dan ook afhankelijk van de plaats waar je rijdt.

Op het trottoir
Op het trottoir gelden de voetgangersregels. Dus niet harder rijden dan 6 km per uur. Op het zebrapad heeft de scootmobiel net als de voetganger voorrang.

Op het fietspad
Op het fietspad gelden de regels voor fietsen. Zorg op het fietspad voor een correcte verlichting, ook bij slecht zicht overdag. Naast elkaar rijden met twee scootmobielen of het trekken van een fietser is niet toegestaan.

 

 

 

Verlichting 

Op een scootmobiel moet u overdag bij slecht zicht en 's nachts voorlicht en achterlicht voeren. Dit geldt niet als u op de stoep rijdt.

 

Verzekering

U heeft geen kenteken nodig voor een scootmobiel. Wel moet u een verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid hebben. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje aan de achterzijde.

 

Rijbewijs

U heeft geen (bromfiets)rijbewijs nodig om een scootmobiel te besturen.

 

Ontheffing jongeren onder de 16 jaar

 

Jongeren onder de 16 jaar die een scootmobiel willen besturen, kunnen een ontheffing aanvragen. Dit kan op grond van artikel 5 van het Reglement rijbewijzen. De ontheffing kunt u aanvragen bij de wegbeheerder. Meestal is dit de gemeente of provincie.

 

Onze showrooms

Contactpersoon

 

Esther staat voor u klaar!

Mobiliteit biedt de vrijheid om je eigen weg te kiezen en zelfstandig deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Met onze scootmobielen willen we daar graag een bijdrage aan leveren. Wilt u meer weten over onze scootmobielen of graag een proefrit maken?

Neem vrijblijvend contact op. Esther en haar collega's helpen u graag verder!

Bel:
Mail:

085 - 104 5050
esther@mijnscootmobiel.nl

 

 

 

Life & Mobility B.V.
Logistiekweg 7
7007 CJ Doetinchem

 

Mijnscootmobiel is een initiatief van: