Facebook YouTube

Zo maakt u uw scootmobiel winterklaar

Hoe komt u met uw scootmobiel probleemloos de winter door? Op deze pagina vindt u praktisch tips om uw scootmobiel winterkaar te maken. Want u moet er toch niet aan denken dat u door regen of sneeuw plotseling stil komt te staan...

 

Banden winterklaar

Tijdens de wintermaanden is het belangrijk dat u met de scootmobiel grip heeft op gladde wegen. Controleer daarom de profieldiepte van de banden en de bandenspanning. De juiste bandenspanning zorgt niet alleen voor meer grip, maar ook voor zo min mogelijk rolweerstand. Hierdoor hoeven de motoren van de scootmobiel minder hard te werken en gaat de accu langer mee.

 

Winterklaar check

Laat regelmatig controleren of de bewegende onderdelen en de accu van uw scootmobiel nog goed functioneren. Vlak voor de winter is een uitstekend moment om hiervoor even langs uw leverancier te gaan.

 

Accu eerder leeg

Bij lage temperaturen kan de capaciteit van de accu enorm afnemen, zeker bij oudere accu’s. Dit betekent dat u met een opgeladen accu minder ver kunt rijden dan u ’s zomers gewend bent. Goed om te weten!

 

Veilig op weg

  • ’s Winters is het eerder donker en is het zicht vaak minder goed. Controleer regelmatig of de voor- en achterverlichting van uw scootmobiel werkt, zodat u voor andere weggebruikers goed zichtbaar bent.
  • Trek bij lage temperaturen warme kleding aan.
  • Zorg dat u altijd iemand kunt bellen in geval van nood.

 

Rijden in de sneeuw

Met uw scootmobiel door dikke sneeuw rijden, is niet verstandig. Er kan zich dan sneeuw ophopen in de wielkasten. Hierdoor wordt het rijden en sturen zwaarder en de scootmobiel kan zelfs stilvallen. Daarnaast kan de weg glad zijn.

Bekijk onze modellen!

 

 

Onze showrooms

Contactpersoon

 

Esther staat voor u klaar!

Mobiliteit biedt de vrijheid om je eigen weg te kiezen en zelfstandig deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Met onze scootmobielen willen we daar graag een bijdrage aan leveren. Wilt u meer weten over onze scootmobielen of graag een proefrit maken?

Neem vrijblijvend contact op. Esther en haar collega's helpen u graag verder!

Bel:
Mail:

085 - 104 5050
esther@mijnscootmobiel.nl

 

 

 

Life & Mobility B.V.
Logistiekweg 7
7007 CJ Doetinchem

 

Mijnscootmobiel is een initiatief van: